Φυσιολάτρες Ορειβάτες Σπηλαιολόγοι

Εκαταίου 26/28 και Αγκύλης - Νέος Κόσμος

επικοινωνία: info@foscaving.eu

www.foscaving.eu



Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Φ.Ο.Σ. Σεμινάριο Μύησης στην Οριζόντια Σπηλαιολογία 2011



Για τέταρτη χρονιά ο Φ.Ο.Σ. διοργανώνει σεμινάριο μύησης στην Οριζόντια Σπηλαιολογία, δίνοντας την δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, να έρθουν σε επαφή με την ομορφιά που κρύβεται στον μαγευτικό υπόγειο κόσμο της Γής.
Μια ομορφιά, καλά κρυμένη απο κάθε τεχνολογικό επίτευγμα του ανθρώπου. Έχουμε την δυνατότητα να δούμε εικόνες από κάθε σημείο του πλανήτη, ακόμη και από τα βάθη της θάλασσας, χωρίς να είναι αναγκαία η φυσική παρουσία μας. Τα σπήλαια παραμένουν το μόνο τμήμα του πλανήτη που δεν μπορεί να προσεγγίσει κανένας δορυφόρος ή άλλος μηχανισμός, παρά μόνον ο άνθρωπος. Αυτή είναι η μαγεία της σπηλαιολογίας!

Το σεμινάριο στοχεύει να φέρει σε πρώτη επαφή τους συμμετέχοντες με την σπηλαιολογία και το αντικείμενο της, τα σπήλαια, όπως και στην μετάδοση της γνώσης που χρειάζεται για την ασφάλεια του σπηλαιολόγου και του σπηλαίου που επισκέπτεται. Αφορά μόνο οριζόντια σπήλαια, που δεν απαιτούν την χρήση τεχνικών κατάβασης μονού σχοινιού και είναι προσβάσιμα για κάθε άνθρωπο με καλή φυσική κατάσταση, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Θα διδαχθούν πρακτικά επί του πεδίου, η σπηλαιογέννεση, η προστασία σπηλαίων, οι κίνδυνοι στα σπήλαια, η βιολογία σπηλαίων και η αρχαιολογία/παλαιοντολογία σπηλαίων. Το σεμινάριο χωρίζεται σε δύο αυτόνομα Σαββατοκύριακα, τα οποία θα περιέχουν τα ίδια θεωρητικά μαθήματα και εξίσου εντυπωσιακά σπήλαια. Το πρώτο θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο 12/13-3-11 σε σπήλαια της Αττικής, ανάμεσα στα οποία και το πανέμορφο σπήλαιο της Αφαίας και το δεύτερο 18/19/20-3-11 στην Μάνη, στο μαγικό σπήλαιο της Σελινίτσας (παλαιά κοίτη του αρχαίου ποταμού Δράκου). Στόχος μας είναι να μεταδωθούν οι απαραίτητες βασικές γνώσεις και η αγάπη μας για τα σπήλαια, ακόμη και σε αυτούς που θα μπορέσουν να συμμετάσχουν μόνο σε ένα απο τα δύο διήμερα.

Ο σύλλογος θα διαθέσει στους συμμετέχοντες τον απαραίτητο σπηλαιολογικό εξοπλισμό (κράνη και φακούς).


Υπεύθυνος σεμιναρίου: Φρύνη Τριανταφύλλη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 697 2859782 – 693 9044177
email: info@foscaving.eu


Φυσιολάτρες Ορειβάτες Σπηλαιολόγοι
Εκαταίου 26/28 & Αγκύλης – Νέος Κόσμος
www.foscaving.eu - info@foscaving.eu